График за извозване на рециклируеми отпадъци в община Елин Пелин през месец декември 2021 г.

Публикуваме графика за извозване на рециклируеми отпадъци от населените места в община Елин Пелин през м. декември 2021 г., изпълняващ се на седмична база от общинското предприятие “БКД – Елин Пелин”.

• Пластмасата и хартията ще се събират в 2 поредни дни. В първия ден от графика за определения вид отпадък ще се обслужват град Елин Пелин, с. (гара) Елин Пелин, с. Нови хан и с. Григорево, а на втория ден са адресите в с. Мусачево, с. Равно поле, с. Елешница и с. Лесново. • За стъклените отпадъци са определени два дни в графика – 3 и 10 декември 2021 г. (петък).
* Забележка: На 3 декември ще бъдат обслужени адресите в град Елин Пелин, с. (гара) Елин Пелин, с. Нови хан и с. Григорево, а на 10 декември 2021 г. ще се обслужват домакинствата в с. Мусачево, с. Равно поле, с. Елешница и с. Лесново. • Строителните отпадъци ще се извозват на 17 декември за адресите, които са подали заявка на обявените телефони. • В графика има два дни за събиране на текстил и дрехи – 2 и 16 декември, като те ще се взимат само след предварителна заявка до сряда. • Биоразградимите отпадъци няма да се събират през месец декември, заради настъпването на зимния сезон.

♦ Забележка: Строителните отпадъци и текстила ще се извозват само след предварителна заявка, подадена на телефони 0725 686 48 – Отдел “Общински инспекторат и Екология”, 0878414252 – Теодора Здравкова, 0878463370 – Антония Панайотова.
* Предварителната заявка за извозване на горепосочените отпадъци се приема от понеделник до 16:00 ч. в сряда!
** Може да изпращате своите заявки и на ел. поща: eco@elinpelin.bg
♦ Камионите ще тръгват в 08:00 часа сутринта, затова е добре да изнесете отпадъците пред домовете си от предната вечер.

Продължава записването на още домакинства и граждани, които трябва да изпратят заявка с точен адрес и телефон за връзка до e-mail: eco@elinpelin.bg.Спрямо реда на постъпването на заявленията, през следващия месец те ще получат цветни контейнери или чували за разделно събиране на отпадъци и ще бъдат включени в графика.